Přihlásit

Na zámku Blatná byla pokřtěna kniha Ferdinanda Hildprandta

V sobotu 25. května 2019 proběhl na zámku Blatná křest znovu vydané knihy Lovecké vzpomínky. Autorem je baron Ferdinand Hildprandt (1863-1936), dřívější majitel blatenského panství. Původně byla kniha vydána Karlem Nepodalem v roce 1933 na vlastní náklady barona Ferdinanda. Ve spolupráci s časopisem Svět myslivosti a nakladatelstvím Lesnická práce nyní vyšel reprint autorových autentických loveckých vzpomínek.

Doporučeno Na zámku Blatná byla pokřtěna kniha Ferdinanda Hildprandta

Knihu pokřtila paní Jana Germenis-Hildprandt, vnučka Ferdinanda Hildprandta, paní Bc. Kateřina Malečková, starostka města Blatná, a pan Lukáš Račan, lesní správce, který knihu znovu objevil a podílel se na jejím novém vydání.


Kniha vypráví o životě Ferdinanda Hildprandta od jeho chlapeckých let až po dospělost. Hlavním motivem jsou lovecké zážitky nejen z jeho vlastních revírů, ale také z cest po celé Evropě. Kniha má 12 kapitol, mezi které patří např. Tetřeví tok, Lov tuleňů nebo Lubochňa, která se nachází na Slovensku a kde měl baron Ferdinand svůj revír. Kniha obsahuje dobové fotografie jeho úlovků a je doplněna o perokresby Stanislava Lolka a Karla Hildprandta, Ferdinandova syna.
Jeho trofeje a úlovky, včetně tuleňů nebo orlů, můžete dodnes vidět v prostorách blatenského zámku. Lov a střelba byly bezesporu baronovou velkou vášní. Kromě toho byl také politicky činný. Byl členem Říšské rady a v letech 1914 – 1918 starostou města Blatná. Za jeho éry byla ve městě postavena škola a vybudována železnice. V Blatné byl velmi oblíbený a za svůj velký podíl na rozvoji města byl jmenován čestným občanem.
Ivana Kurzová, zámek Blatná

Knihu Lovecké vzpomínky můžete zakoupit v našem e-shopu!

Poslední změna: 29.05.2019 15:08

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.