Logo
Vytisknout stránku

Na jihovýchodě Polska zaútočili vlci na dřevorubce

Poblíž města Brzozów v Podkarpatském vojvodství na jihovýchodě Polska došlo v pondělí 1. března t. r. k útoku vlků na dva dřevorubce pracující v lese. O incidentu informovala Polská tisková agentura (PAP).

Doporučeno Na jihovýchodě Polska zaútočili vlci na dřevorubce Ilustrační foto www.pixabay.com

PAP získala informace od Marcina Boboly z okresního zastupitelství v Brzozowie, který hovořil s jedním z napadených. Podle jeho popisu na něho zaútočili dva vlci zepředu a třetí zezadu. Kolega mu přispěchal na pomoc. Oba dřevaři nastartovali motorové pily a snažili se vlky zahnat. Celý incident měl trvat několik minut. Vlci, jak líčil jeden z mužů, se chovali agresivně.

Podle Boboly je takový útok vlků na člověka neobvyklý a bezprecedentní. Incident bude důkladně prošetřen, aby se potvrdilo, že šlo skutečně o vlky. Bobola nicméně uvedl, že již obdržel množství informací o tom, že v oblasti, kde se událost stala, se pohybuje vlčí smečka, která nemá respekt z lidí.

„Máme informace o tom, že v okolí Brzozówa vlci strhávají hospodářská zvířata a zabíjejí psy. Situace se vyostřuje a vyžaduje rychlou reakci,“ konstatoval Bobola. S jarním počasím bude totiž do přírody vyrážet mnohem více návštěvníků než v zimě.

Útok na dřevaře potvrdil mluvčí ředitelství státních lesů v Krosně. Podobný případ se podle něho udál před 12 lety poblíž obce Stuposiany, a tehdy útočili vlci nakažení vzteklinou.

O incidentu bylo informováno Regionální ředitelství ochrany přírody Rzeszów, které se k němu ale zatím nechtělo kvůli nedostatku oficiálních informací vyjadřovat.

Podle www.pap.pl, 3. 2. 2021, red.              

 

Poslední změna: 03.03.2021 13:32

(3 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.