Přihlásit

MZe připravilo novelu zákona o myslivosti

Ministerstvo zemědělství připravilo návrh novely zákona o myslivosti. V důvodové zprávě k návrhu se uvádí, že potřeba urychlené dílčí novelizace zákona o myslivosti vyvstává zejména v souvislosti s rozsáhlou kalamitou, která zasáhla lesy na velké části území České republiky, a s tím spojenou následnou obnovou lesních porostů.

Doporučeno Ilustrační fotografie Robert Hlavica Ilustrační fotografie Robert Hlavica

Ve Světě myslivosti č. 8/2019 byly zveřejněny informace o poslaneckém návrhu novely zákona o lesích, která by měla vliv i na myslivost, a taktéž o návrhu změny vyhlášky č. 245/2002 Sb., o době lovu jednotlivých druhů zvěře a o bližších podmínkách provádění lovu, který Ministerstvo zemědělství předložilo do vnitřního připomínkového řízení. Tím však „legislativní smršť“ nekončí. Časopis Myslivost vyvěsil na svých internetových stránkách návrhu novely zákona o myslivosti, ovšem bez uvedení zdroje a dalších podrobností. Redakci Světa myslivosti se podařilo zjistit, že jde o jednu z pracovních verzí materiálu. V dohledné době lze očekávat rozeslání návrhu do připomínkového řízení.

Redakce

Návrh novely zákona a Důvodovou zprávu najdete v příloze.

 

Přílohy ke stažení:

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.