Logo
Vytisknout stránku

Myslivecké slavnosti v Národním zemědělském muzeu

V sobotu 20. října se konaly v budově Národního zemědělského muzea (NZM) v Praze Myslivecké slavnosti. Zajímavý program přilákal jak příznivce z Hubertova cechu, tak nemysliveckou veřejnost.

Doporučeno Ukázka práce s dravci před budovou NZM Ukázka práce s dravci před budovou NZM

Mysliveckým slavnostem předcházely přednášky pro děti ze základních škol, které probíhaly od úterý do pátku a žáky zábavnou formou seznámily s myslivostí a lesnictvím.
Součástí sobotního programu byly ukázky vábení různých druhů zvěře, předvedení plemen loveckých psů či mysliveckých tradic. Chyběli jen trubači, kteří si spletli termín slavností.
Návštěvníky tradičně zaujala ukázka práce s dravci a sovami. Zábavný program před hlavním vstupem do zemědělského muzea si připravil Petr Kolomazník ze záchranné stanice Penthea.
Mysliveckou pedagogikou provedly Dámy české myslivosti. Na své si přišli i labužníci, kteří mohli ochutnat a zakoupit zvěřinové speciality.
Návštěvníci mohli zhlédnout i výstavu fotografií a filmy s mysliveckou tematikou. Příjemným bonusem bylo, že vstup do muzea je až do 28. října zdarma. Za návštěvu totiž stojí i stálé zemědělské a myslivecké expozice NZM.
Atraktivním zakončením prohlídky je střecha NZM, která byla upravena jako střešní terasa a nejdete na ní místo k odpočinku i krásný výhled na celou Prahu.
Organizátorům akce a všem, kteří se na ní podíleli, patří poděkovaní za příjemně strávený den, a hlavně za osvětu myslivosti, která je, zejména ve městě, tolik potřeba!

Redakce

Poslední změna: 22.10.2018 10:51

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.