Přihlásit

Ministr Toman převzal petici za lepší krajinu s 56 tisíci podpisy

Zástupci České společnosti ornitologické a Českomoravské myslivecké jednoty předali v pátek ministru Tomanovi petici, ve které ho žádají, aby se zasadil o zdravé zemědělství v naší zemi. Autoři petice viní nešetrné intenzivní zemědělství z úbytku ptactva, hmyzu i splachování ornice. Rezort by podle nich měl být také aktivnější v prosazování ekologických témat na evropské úrovni a zahrnout požadavky petice do plánu právě projednávané reformy Společné zemědělské politiky Evropské unie na roky 2021-2027.

Doporučeno Ministr Toman převzal petici za lepší krajinu s 56 tisíci podpisy

Česká společnost ornitologická (ČSO) a Českomoravská myslivecká jednota (ČMMJ) spustily petici Vraťme život do krajiny 29. listopadu 2018. Petice nasbírala za rok celkem 56 354 podpisů. „56 000 podpisů je krásná věc. Je to jednoznačně jedna z největších petic, které u nás v oblasti životního prostředí byly. To ukazuje, že zájem lidí o krajinu a problémy, na které petice upozorňuje, vnímá široké spektrum lidí nejen z ochranářského nebo mysliveckého světa,“ zhodnotil výsledek Zdeněk Vermouzek, ředitel ČSO.

O petici a jejích požadavcích jsme vás informovali zde.

Ministr Toman řekl, že aktivitu signatářů oceňuje. Uvedl, že se zástupci ornitologů a myslivců jedná dlouhodobě. ČSO a ČMMJ jsou podle jeho slov v pracovních skupinách, kde se projednávají záležitosti ohledně Společné zemědělské politiky, takže problematiku s nimi konzultuje.
Předseda ČMMJ, Jiří Janota, poděkoval všem petentům a kolegům ornitologům, kteří přišli s nápadem petice a prohlásil: „Za ČMMJ jsem velice rád, že došlo k dohodě s ministerstvem zemědělství. Pevně věříme, že to přispěje k návratu ptactva i drobné zvěře do krajiny a petice bude mít přínos.“

Poslední změna: 06.12.2019 12:54

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.