Přihlásit

Maďaři ovládli 21. ročník ME ve vábení jelenů

Hostitelem letošního mistrovství Evropy ve vábení jelenů bylo Bělorusko a jako místo konání byl vybrán rekreační resort Krásný Bor na severu země nedaleko hranic s Ruskem. V sobotu 25. května 2019 se atraktivní kulisy tohoto letoviska staly dějištěm 21. ročníku populární soutěže.

Doporučeno Maďaři ovládli 21. ročník ME ve vábení jelenů

Do areálu Krásný Bor se sjely delegace 13 států, z nichž každý reprezentovali tři vábiči. O titul mezi jednotlivci i družstvy se střetli soutěžící z Belgie, Běloruska, České republiky, Estonska, Francie, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Slovinska a Slovenska.
Skvěle se dařilo především Maďarům. První místo obsadil loňský vicemistr Zoltán Búr, druhý skončil jeho týmový kolega Attila Czakó. Třetí místo vybojoval loňský mistr Evropy Francouz Virgile Parpinelli v rozstřelu s dalším maďarským vábičem Maté Kasperem.
Naši zástupci letos nenavázali na úspěchy z minulých let. Nejlepším byl Jan Brtník, který obsadil 9.–11. místo. Lubomír Doležal skončil na 19.–20. místě a Tomáš Třeský na 23.–24. místě.
Maďaři získali díky vynikajícímu umístění svých tří zástupců prvenství i v kategorii družstev. Druzí byli Slovinci, třetí Slováci.
Více informací najdete ve Světě myslivosti č. 6/2019.
Redakce
Foto www.krasniybor.by

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.