Přihlásit

Lov s předovkami povolen v Maďarsku

S účinností od 11. ledna 2019 došlo v Maďarsku k úplné legalizaci lovu s předovkami. Použití předovek na individuálním lovu bylo povoleno již od července 2016. Nyní se tyto historické střelné zbraně staly rovnocennými i při použití na společných lovech.

Doporučeno Zdroj fotografie a mapy cic-wildlife.org Zdroj fotografie a mapy cic-wildlife.org

„Moderní střelné zbraně poskytují výhodu, protože střílí na větší vzdálenost, zatímco předovky omezují lov na mnohem kratší vzdálenost. Navíc nabíjení je časově náročnější proces. Lovci musí být při lovu opatrnější. Předovky vyžadují mimořádný přístup, větší roli hrají i přírodní podmínky. Právě tyto aspekty lovu s předovkami probouzí u jejich příznivců vášeň, pro kterou se rozhodnou používat tuto tradiční loveckou výzbroj,“ shrnul Balázs Németh, předseda Maďarské asociace pro střelbu a lov s předovkami.
Balázs Németh dále poděkoval místopředsedovi vlády a předsedovi Národní asociace maďarských lovců Zsoltu Semjénovi, jakož i poslanci parlamentu a předsedovi Maďarské zemědělské komory Balázsi Győrffymu za to, že podporují tradiční metody lovu od lukostřelby až po sokolnictví.

Legal status of blackpowder hunting in the European Union 1024x1010

V zeleně označených zemích je lov s předovkami povolen, v červených nikoliv.


Podle cic-wildlife.org, 11. 1. 2019, redakce

Poslední změna: 14.01.2019 13:35

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.