Logo
Vytisknout stránku

Kampaň Slovenské myslivecké komory „Myslivost má smysl“

Myslivci na Slovensku si v letošním roce připomínají stoleté výročí organizované myslivosti. Slovenská myslivecká komora (SMK), která zastřešuje všech více než 63 tisíc tamních myslivců a navazuje na odkaz svých předchůdců, vydala u příležitostí významného jubilea brožuru „Myslivost má smysl“, která je určena laické veřejnosti. Lze se z ní dozvědět odpovědi na základní otázky týkající se myslivosti, ale též různé zajímavosti. Vydání brožury je součástí nedávno spuštěné stejnojmenné informační kampaně vedené na internetu.

Doporučeno Kampaň Slovenské myslivecké komory „Myslivost má smysl“

Co je to myslivost? Proč myslivci loví zvěř? Kde je možné zvěř lovit? Jaký je rozdíl mezi rohem a parohem? Odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek najdete v brožuře, která je volně ke stažení na internetové stránce www.polovnictvomazmysel.sk.

Kampaň „Myslivost má smysl“ je vedena od letošního jara na sociálních sítích Facebook a Instagram, na serveru YouTube a nejnověji též prostřednictvím zmíněného webu. Cílem je komunikace směrem k členské základně, ale i k laické veřejnosti. SMK chce věnovat pozornost otázkám svých členů, kteří „dodnes nerozumějí nebo nechtějí rozumět potřebě být organizován v jednotné a silné organizaci zastupující všechny myslivce“. SMK zastupuje na národní a mezinárodní úrovni všechny slovenské myslivce, aktuálně v souvislosti s uvažovaným zákazem olova v loveckém střelivu, či dokonce zákazem myslivosti v EU. Ve spolupráci se státními orgány byla v rámci boje s africkým morem prasat pověřena distribucí chladírenských zařízení pro uživatele honiteb v nárazníkové zóně s Maďarskem. Co však dlouho chybělo, je jednotná komunikace s laickou veřejností a pozitivní prezentace myslivosti na úrovni, která je aktuálně nejmodernější – prostřednictvím internetu a sociálních sítí. Té se nyní SMK začala věnovat.

Podle www.polovnickakomora.sk, 28. 4. a 6. 6. 2020, redakce 

www.polovnictvomazmysel.sk

Poslední změna: 08.06.2020 11:02

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.