Přihlásit

Kalifornie: Aktivisté za práva zvířat si stěžují na používání obojků s GPS při lovu

V Kalifornii protestuje sdružení bojovníků za práva zvířat proti používání psích obojků s GPS zařízením při lovu. Tato metoda lovu je podle nich „krutá a nespravedlivá“.

Doporučeno Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

Aktivisté za práva zvířat žalují kalifornské úřady kvůli nařízení, že psi mají během lovu nosit obojek s GPS zařízením. New York Times uvedl, že sdružení „Animal Legal Defence Fund“ podalo minulý týden žalobu u Nejvyššího soudu v Sacramentu.
Sdružení aktivistů zastává názor, že lovečtí psi štvou zvěř do vyčerpání, a tento způsob lovu považuje za „obzvlášť krutý a nespravedlivý“. Pokud zvěř nemůže dál uniknout, sledují lovci GPS signál, aby ji mohli ulovit.

Jedná se již o druhý soudní spor kvůli GPS obojkům
Stížnosti se zaměřují na kalifornskou komisi „Fish and Game Commission“ a uvádí, že komise porušuje státní zákon o životním prostředí. Je to již podruhé, kdy se skupiny zabývající právy zvířat obrátily na soud, aby zabránily používání GPS obojků. Předchozí soudní spor proběhl v roce 2016. Tehdy byla stížnost podle New York Times zamítnuta.
Podle jagderleben.de, 17. 9. 2019, redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.