Přihlásit

Jaká bude letošní Natura Viva?

Vedení Výstaviště Lysá nad Labem, spol. s r. o., kde se každý rok koná největší tuzemská výstava pro myslivce a rybáře Natura viva, oznámilo náhradní termín letošního ročníku této akce. Výstava, která se měla uskutečnit tradičně koncem května, proběhne ve dnech 20.–23. srpna, tedy v nestandardním termínu a v trochu jiné podobě, než bylo pro letošek plánováno. Svět myslivosti požádal v této souvislosti o rozhovor ředitele výstaviště Mgr. Ondřeje Matouše.

Doporučeno Jaká bude letošní Natura Viva?

Po dlouhých diskusích padlo rozhodnutí výstavu Natura viva 2020 uspořádat. Jak se bude její srpnová podoba lišit od původního plánu, kdy součástí měla být celostátní přehlídka loveckých trofejí?

Velká mezinárodní výstava Natura viva s celostátní výstavou loveckých trofejí je přesunuta na rok 2021, bude se konat od 25. do 30. května. Letošní srpnová výstava bude sice pouze čtyřdenní, ale podle prvotních reakcí vystavovatelů i návštěvníků by se měla nést ve stejném duchu jako pravidelné národní výstavy v uplynulých letech.

 

Jaké bude letošní uspořádání výstavních ploch?

Uspořádání výstavních ploch zůstává stejné jako doposud. Hala C bude určena pro komerční vystavovatele, hala A1 bude sloužit včelařům, halu A2 věnujeme trofejím a hala B bude patřit rybářům, kynologii, odbornému doprovodnému programu a komerčním firmám.

 

Můžete prozradit více o doprovodném programu?

Doprovodný program bude rozdělen na dvě části – v hale B bude probíhat odborný program a semináře a na venkovní ploše se návštěvníci mohou těšit na kulturní program pro celou rodinu.

 

Co bude součástí expozice trofejí, která k výstavě neodmyslitelně patří?

Co se týče trofejí, snažíme se připravit atraktivní expozici, která návštěvníky zaujme, i když jsme si vědomi, že se po pěti letech těšili na velkou výstavu a ta je samozřejmě nenahraditelná.

 

Jak do podoby výstavy zasáhnou bezpečnostní opatření v souvislosti s koronavirem?

Výstavy a veletrhy by měly fungovat v režimu obchodních center, tudíž bez omezení počtu návštěvníků. Samozřejmostí však bude dodržování hygienických nařízení vydaných krajskou hygienickou stanicí.

 

Na co se mohou návštěvníci podle vás především těšit?

Komerční vystavovatelé letos přišli o všechny akce typu výstav, takže se připravují prezentovat novinky právě u nás. My jako výstaviště máme nově vybudováno parkoviště u vchodu Jih a chystáme také předprodej vstupenek v síti GO OUT. Pozitivní také je, že ve městě je konečně v provozu nadjezd přes železniční trať, takže návštěvníky, kteří přijedou auty od hradecké dálnice, již nebudou trápit objížďky jako v uplynulých dvou letech.

Děkuji za rozhovor.

David Vaca

 

Rozhovor vyšel ve Světě myslivosti č. 6/2020

Foto archiv Výstaviště Lysá nad Labem

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.