Přihlásit

Hesensko prodloužilo dobu lovu kvůli koronakrizi

Státní lesy německé spolkové země Hesensko prodlouží dobu lovu. Od 1. dubna je zde možné lovit mladou zvěř jelení, srnčí, daňčí, sičí i mufloní. Jako důvod uvádí hesenské lesy v tiskové zprávě, že maso ulovené zvěře může nahradit nedostatek zboží v obchodech během nouzového stavu, který nastal v souvislosti s Covid-19, a také škody působené zvěří na mladých lesních porostech.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Titulek tiskové zprávy, kterou hesenské lesy zveřejnily na webu, zní „Změna doby lovu vytváří alternativu k prázdným regálům supermarketů“ a naznačuje tak spojení se současnou koronakrizí a změnou chování spotřebitelů. Díky dřívějšímu začátku lovu by se zvěřina mohla dostat lidem již nyní. Jako další důvod uvádí zpráva pěstební opatření. Správa lesů se obává, že vzhledem ke zvýšené aktivitě lidí v přírodě by se mohly zvýšit škody působené zvěří na mladých lesních porostech.

Reklama na přímý prodej zvěřiny od lesnických podniků
Hesenské lesy propagují přímý prodej zvěřiny spotřebitelům a upozorňují na to, jak obtížné je v současné situaci prodávat zvěřinu prostřednictvím prodejců zvěřiny. Díky přímému marketingu: „By si lidé mohli užít zvěřiny už o Velikonocích,“ uvádí v tiskové zprávě.

Podle jagderleben.de, 8. 4. 2020, redakce

 

Poslední změna: 08.04.2020 14:00

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.