Přihlásit

Finanční příspěvky na vybrané myslivecké činnosti poskytované MZe

Od 1. listopadu 2018, kdy nabylo účinnosti nařízení vlády č. 245/2018 Sb., dochází k úpravě pravidel pro poskytování finančních příspěvků na vybrané myslivecké činnosti. Kromě aktualizace sazeb a podmínek nebo úpravy formulářů dochází ke zřízení několika nových finančních příspěvků na vybrané myslivecké činnosti. Podacím místem pro finanční příspěvky poskytované Ministerstvem zemědělství (MZe) jsou i nadále krajské úřady.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Z hlediska myslivosti je podstatné, že MZe od 1. listopadu 2018 poskytuje tyto finanční příspěvky:

  • příspěvky určené uživatelům honiteb (dříve dotační titul G), rozšířené o nové příspěvky na zlepšování životního prostředí zvěře (krmelce pro drobnou zvěř, akusticko-světelné plašiče zvěře, provoz přezimovacích obůrek, snižování početních stavů kormorána velkého a prasete divokého) a nový příspěvek na ozeleňování krajiny (zakládání remízků, výsadba plodonosných dřevin),
  • příspěvky poskytované vlastníkům loveckých psů a loveckých dravců (dříve dotační titul K).

Podrobnější informace najdete na webových stránkách ministerstva zemědělství eagri.cz a také v prosincovém čísle našeho časopisu.


Podle eagri.cz, 5. 11. 2018, red.

Foto www.pixabay.com

Poslední změna: 19.11.2018 10:55

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.