Přihlásit

Digitální archiv Světa myslivosti aktualizován o ročník 2018

Počátkem letošního roku byl aktualizován veřejně přístupný Lesnický a myslivecký digitální archiv, ve kterém jsou uloženy všechny ročníky Světa myslivosti od roku 2000, kdy začal vycházet. Nyní lze prohlížet již i celý ročník 2018.

Doporučeno Digitální archiv Světa myslivosti aktualizován o ročník 2018

Projekt Lesnického a mysliveckého digitálního archivu (LMDA) vznikl v nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce. Ve spolupráci se společností INCAD byly zdigitalizovány časopisy Lesnická práce (vychází od roku 1922) a Svět myslivosti.
Zpracovaná data lze prohlížet v digitální knihovně prohlížeče Kramerius 5, který je standardem národních knihoven. Data z obou periodik jsou postupně doplňována s určitým zpožděním oproti aktuálnímu vydání.
Každý návštěvník internetových serverů Silvarium.cz a Svetmyslivosti.cz může zdarma využívat pro vlastní (nekomerční) potřebu data LMDA pro vyhledávání informací obsažených v obou digitalizovaných titulech.
Celý projekt digitalizace významně podpořily Lesy České republiky, s. p.
Redakce

Poslední změna: 21.01.2019 10:31

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.