Logo
Vytisknout stránku

Děti chtěly zabránit lovu srnce – jak reagovali myslivci?

Na nově zřízeném posedu na okraji lesa v německém Mietingene (Bádensko-Württembersko) našel myslivec cedulku se vzkazem od dětí. Žádaly ho, aby nelovil srnce, protože je rády v jejich lese pozorují. Myslivec reagoval zajímavým způsobem.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Myslivec šel na předvánoční čekanou s úmyslem zajistit úlovek na vánoční hostinu. Na posedu našel vzkaz od dětí na zalaminované ceduli. Bylo mu hned jasné, že musí něco učinit, aby pomohl místním dětem, ale i jejich rodičům lépe pochopit význam lovu.
S dobrým nápadem přišel 17letý myslivec a jeho kolegyně, která pracuje v Německém mysliveckém svazu s mládeží. Rozhodli se využít posed jako „komunikační platformu“ s dětmi. Navrhli odpověď, ve které děti pozvali do honitby a nabídli, že jim srnce ukáží a povyprávějí o nich mnohé zajímavé věci. Vzkaz napsali na stejnou ceduli a pověsili na posed.
Aby rodiče dětí přesvědčili o vážnosti své nabídky, zanechali své kontaktní údaje. Děti se doposud neozvaly, přesto myslivci doufají, že se se svými novými „kamarády“ setkají!

Podle jagderleben.de, 6. 1. 2019, redakce

Poslední změna: 08.01.2019 10:01

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.