Přihlásit

ČMMJ podpořila novelu zákona o myslivosti připravenou MZe

Českomoravská myslivecká jednota uspořádala dne 8. července v Praze tiskovou konferenci, na níž vyjádřila podporu novele zákona o myslivosti, kterou připravilo Ministerstvo zemědělství a koncem června ji schválila vláda.

Doporučeno ČMMJ podpořila novelu zákona o myslivosti připravenou MZe

Předseda ČMMJ Ing, Jiří Janota na konferenci vysvětlil, z jakých důvodů jeho organizace podporuje ministerskou novelu, a proč naopak odmítá změny, které v loňském roce přinesla novela zákona o lesích, jež změnila zákon o myslivosti. Argumenty přednesené Ing. Janotou byly prezentovány v tiskové zprávě, kterou ČMMJ vydala již 30. června (plné znění najdete níže).

Dne 14. července se v Praze uskuteční tisková konference uskupení tvořeného kritiky novely zákona o myslivosti – Asociací soukromého zemědělství České republiky, Sdružením vlastníků obecních a soukromých lesů České republiky, Českým svazem ochránců přírody, sdružením Pro Silva Bohemica, Českou společností ornitologickou, Hnutím DUHA, Sdružením vlastníků honebních pozemků a Svazem vlastníků půdy.

Po prázdninách lze v Parlamentu České republiky očekávat tuhý boj za podobu zákona o myslivosti.

Redakce

Foto archiv redakce

Přílohy ke stažení:

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.