Přihlásit

Braniborské ministerstvo povoluje lov veškeré spárkaté zvěře na naháňkách

Braniborské ministerstvo dává možnost během naháněk na černou lovit veškerou spárkatou zvěř, a to až do konce února. Braniborský myslivecký svaz vyzývá své členy, aby požadavek neplnili.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

V Braniborsku vyvolává rozruch dopis od Nejvyššího mysliveckého úřadu. Lov zvěře srnčí, daňčí, jelení a mufloní byl ve východoněmeckém státě ukončen 15. ledna. Nyní se však lovecká sezóna prodlužuje. Ministerstvo zemědělství, životního prostředí a ochrany klimatu informovalo o prodloužení doby lovu spárkaté zvěře až do 31. ledna.
Navíc na základě žádostí bude sezóna prodloužena až do konce února, pokud budou dále probíhat naháňky na černou zvěř. Zvýšený lov divočáků je přitom žádoucí, neboť ohnisko afrického moru prasat se nachází v Polsku jen 21 km od německé hranice.

„Z důvodu dobrých životních podmínek pro zvěř jsou naháňky preferovány před množstvím individuálních lovů. Díky naháňkám má zvěř větší klid před a po lovu,“ stojí v dopise. Ale protože během naháněk na černou zvěř stejně dojde i k vyrušení ostatních druhů, bude povoleno střílet veškerou spárkatou zvěř.
„Celkové stavy zvěře a také špatné odrůstání lesů v Braniborsku jsou důvodem, proč má být lovena veškerá spárkatá zvěř,“ uvádí ministerstvo. Braniborský myslivecký svaz na dopis reagoval tiskovou zprávou, ve které vyzývá své členy, aby záměr nejvyššího mysliveckého úřadu neplnili.
Podle jagderleben.de, 20.1.2020, redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.