Logo
Vytisknout stránku

Bavorsko odstartovalo výzkum vlivu vlka na spárkatou zvěř

Bavorská ministryně Michaela Kaniber zahájila výzkumný projekt ve Veldensteinském lese. S pomocí fotopastí zde budou detailně zaznamenávat a zkoumat pohyby vlků a spárkaté zvěře. Projekt vznikl v reakci na narůstající konflikty po návratu vlků do přírody.

Doporučeno Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

S problémy po návratu vlků do německé přírody se nepotýkají již jen chovatelé hospodářských zvířat, ale stále více střetů řeší i myslivci. Ministryně Michaela Kaniber proto zahájila výzkumný projekt v oblasti Veldensteinerského lesa, jehož cílem je zjistit, jak vlci ovlivňují spárkatou zvěř. „Potřebujeme hlubší znalosti, zejména o tom, jak vlci loví. Chceme lépe porozumět, jak přítomnost vlka ovlivňuje chování jelenů, srnců a divočáků a jak v jeho přítomnosti využívají stanoviště,“ uvedla bavorská státní ministryně potravinářství, zemědělství a lesnictví.
Vědci z Bavorského státního ústavu pro lesní hospodářství nyní zkoumají tyto aspekty ve Veldensteinerském lese, kde žije vlčí smečka s mláďaty. Podle odborníků by mohla poskytnout důležité informace o vztahu mezi vlkem a spárkatou zvěří. S pomocí fotopastí tak budou systematicky zaznamenávat pohyb a chování vlků i spárkaté zvěře.
Podle wildundhund.de, 25. 5. 2020, redakce

Poslední změna: 01.06.2020 14:24

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.