Logo
Vytisknout stránku

12 protimysliveckých aktivistů blokovalo naháňku v Polsku

Odpůrci lovu zastavili naháňku na černou zvěř 5. ledna tohoto roku v obci Częstochowa. Jednalo se o skupinu 12 lidí. Celý incident byl zdokumentován. Pokuta uložena nebyla. Nyní se čeká, jak se k celé události vyjádří polské ministerstvo životního prostředí, pod které myslivost v Polsku spadá.

Doporučeno 12 protimysliveckých aktivistů blokovalo naháňku v Polsku

Aktivisté zavolali policii a vyzvali lovce k zastavení střelby, protože se v jejich blízkosti pohybují návštěvníci lesa. Myslivci policii ujistili, že lov probíhá v souladu se zákonem a leče jsou vyznačeny informačními tabulemi, což je povinné podle nového polského zákona o myslivosti.
Odpůrci lovu nařkli myslivce z agresivního chování a vyjádřili podezření, že jsou pod vlivem alkoholu. Myslivci tedy podstoupili dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v krvi.
Celý incident a tvrzení obou stran byly zdokumentovány. Aktivisté tvrdili, že informační tabule neviděli, a zpochybnili jejich význam. Lov byl zastaven, ale pokuta nebyla žádnému z účastníků uložena.
Událost přiměla místní správní radu oslovit ministerstvo životního prostředí a vybrané státní a městské správy oficiálním dopisem. Úřady byly informovány o průběhu incidentu a požádány, aby se k němu vyjádřily s přihlédnutím k současné zvýšené potřebě regulovat populaci divočáků kvůli nákaze africkým morem prasat. Odpověď do doby zveřejnění zprávy nedorazila.
Podle braclowiecka.pl, 18. 1. 2019, redakce
Na obrázku je informační tabule, kterou musí být v Polsku označena místa, kde probíhá lov.

Poslední změna: 01.02.2019 13:47

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.