Logo
Vytisknout stránku

Zvěřinové čevapčiči

500 g zvěřiny bez kosti nejlépe z více druhů zvěře, 2 stroužky česneku, plná hrst čerstvých bylinek, 2 lžíce perlivé minerální vody, lžička mletého zvěřinového koření, 1/2 lžičky jedlé sody, čerstvě mletý pepř, sůl

Fotografie Dalibor Pačes Fotografie Dalibor Pačes

K jemně umleté zvěřině přidáme utřený česnek, nasekané bylinky, vodu, jedlou sodu, koření a sůl a důkladně vymícháme. Zvěřinovou směs necháme zakrytou nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc v chladničce odležet. Z odleželé směsi rukama namočenýma ve studené vodě tvarujeme stejnoměrné pevné válečky o průměru 3 cm a délce 9 až 10 cm. Zprudka smažíme na grilovací pánvi nebo venkovním grilu potřeném olejem ze všech stran po dobu 6 až 8 minut.
Podáváme na čerstvých listech křehkého salátu s jogurtovým dipem a chlebem nebo drobným pečivem.

Tipy a rady
* Kouzlo tohoto receptu spočívá v jednoduchých přísadách. Směs by se rozhodně neměla překořenit, musí vyniknout přirozené aroma zvěřiny.
* Zvěřinová směs je šťavnatá a nadýchaná díky malému podílu minerální vody a jedlé sody. Pokud má někdo raději tučnější čevapčiči, část zvěřiny může nahradit jemně mletým vepřovým bokem nebo anglickou slaninou.
* Čevapčiči se může podávat též s bramborovou kaší, vařenými nebo opečenými bramborami nebo s grilovanou zeleninou.

Text, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.