Logo
Vytisknout stránku

Pomazánka ze škvarků z divočáka

300 g škvarků z divočáka, 3 vejce uvařená natvrdo, 3 sterilované okurky, 1 šalotka, 2 lžíce plnotučné hořčice, čerstvě mletý černý pepř, sůl

Studené škvarky umeleme, vložíme do misky, přidáme nahrubo nastrouhaná vejce a okurky, najemno nakrájenou šalotku, hořčici a špetku pepře, osolíme a dobře promícháme. Uchováváme v chladnu.
Pomazánku mažeme na krajíce domácího kváskového chleba, zdobíme plátky červené cibule a nasekanou pažitkou.

Rady a tipy
* Škvarky z divočáka připravujte výhradně z čerstvého sádla, které pochází z mladého, dobře střeleného a po ulovení správně ošetřeného kusu. Vyvarujte se sádla ze sekáčů a kňourů v době chrutí a též z kusů střelených naměkko. Sádlo totiž do sebe absorbuje všechny nežádoucí pachy. Zkrátka a dobře, ke kuchyňské úpravě použijte jen takové syrové sádlo z divočáka, které bude absolutně čisté a bude příjemně vonět.
* Pokud chcete mít škvarky křupavé a zlatavé, na závěr škvaření k nim opatrně vlijte trochu mléka.
* Scezené sádlo použijte v kuchyni stejně, jako sádlo vepřové.

Text, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.