Přihlásit

Chilli máslové fazole s mletou zvěřinou

4 porce

400 g mleté zvěřiny (může být směs více druhů), 400 g konzervovaných rajčat, 400 g konzervovaných červených máslových fazolí, 200 ml zvěřinového vývaru, 1 cibule, 1 červená paprika, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce cukru, lžíce římského kmínu, lžička sladké papriky, ½ lžičky pálivé papriky, čerstvě mletý pepř, sůl
k podávání: zakysaná smetana, čerstvý koriandr

Doporučeno Chilli máslové fazole s mletou zvěřinou

V hluboké pánvi na středně rozpáleném oleji necháme zesklovatět nahrubo pokrájenou cibuli.
Pak přidáme na větší kostičky nakrájenou červenou papriku, na tenké plátky nakrájený česnek, sladkou a pálivou papriku a kmín a za stálého míchání krátce osmahneme, až se česnek a koření rozvoní. Nyní přidáme mletou zvěřinu a asi pět minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo do hrudek a bylo stejnoměrně opečené. Vlijeme konzervovaná rajčata, podlijeme vývarem, vsypeme cukr, opepříme, osolíme, důkladně promícháme, přiklopíme pokličkou a při nižší teplotě necháme 20 minut zvolna probublávat. Občas promícháme a podle potřeby jen mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Nakonec přidáme scezené fazole, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Dochutíme pepřem, cukrem a solí. Omáčka by měla být hustá, šťavnatá, výrazně pikantní chuti. Zakryté poklicí necháme 10 minut odstát.
Jednotlivé porce zdobíme lžící zakysané smetany a lístky čerstvého koriandru, podáváme s chlebem.

Text, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

Poslední změna: 27.08.2020 21:59

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.