Přihlásit

Tři tisíce psů zabojují o poháry (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mezinárodní výstava se o víkendu koná na českobudějovickém výstavišti

České Budějovice - Psy z Ukrajiny, Polska, Maďarska, Rakouska, Německa, ale také z Izraele přivezou jejich chovatelé na jih Čech.
 Na budějovickém výstavišti se v sobotu a v neděli koná tradiční mezinárodní výstava. Podle pořadatelů se na ní předvede přes tři tisíce psů, kteří budou rozdělena do několika kategorií.
 V krajském městě se tak ukážou všechna běžná plemena. "Vedle naprosto tradičních se představí i několik zástupců vzácnějších plemen," přiblížil jednatel Českobudějovického kynologického klubu Pavel Pletka.

Sobota patří lovcům

Akce začíná v sobotu v sedm hodin ráno, na kdy je naplánovaná přejímka psů. Výstava odstartuje po deváté hodině.
 V sobotu se ukážou lovecká a služební plemena, v neděli to budou plemena společenská. Celkem by se podle organizátorů mělo na výstavišti objevit tři tisíce sto šedesát psů.
 Psi budou hodnoceni v několika kategoriích, každou z nich završí udělení ceny.
"Vedle pohárů si chovatelé odnesou vzorky krmiv nebo speciální kosmetiku. Celkem rozdáme ceny za tři sta tisíc korun," dodal Pavel Pletka.
Vstupné stanovil Českobudějovický kynologický klub na šedesát korun, zlevněné je za desetikorunu. Automobily mohou parkovat za branou výstaviště, řidiči tam zaplatí sto korun.

Foto popis: JEŠTĚ OFINKU. Nejen dokonalý výcvik, ale i skvělý vzhled je pro umístění na výstavě důležitý.
Foto Autor - Foto - MAFA - IVETA PALYOVÁ

Regionální mutace Mladá fronta DNES - jižní Čechy

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.