Přihlásit

Milovníci myslivosti se sešli na Svatohubertské slavnosti (Krkonošský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kuks
Milovníci lovu a myslivosti se sešli v sobotu na čtrnáctém ročníku Svatohubertských slavností. Úvodní projev hejtmana Královéhradeckého kraje Pavla Bradíka všechny potěšil. "Zahájili jsme projekt, který pomůže vrátit Kuksu a okolí jeho dřívější podobu," prozradil. Na akci přispěje také Evropská unie. Pozdrav pronesl také potomek zakladatele řádu Svatého Huberta, Stephan Sweerts-Sporck.
Na návštěvníky čekaly ukázky výcviku dravců v podání skupiny Seiferos z Kuřimi, různé rasy loveckých psů nebo skoky mohutnosti jezdců z Černožic. Novinkou byla ukázka parfosního honu.
Nedílnou součástí akce jsou kulturní vystoupení. Klasická hudba zněla v kostele, na nádvoří vystupoval swingový orchestr nebo barokní divadlo. Program byl zakončen mší a velkým ohňostrojem.

DALŠÍ INFO: www.krkonossky. denik.cz/hubert

Foto - POŘADATELEM JE ŘÁD. Organizátorem slavností je Řád svatého Huberta. Členové nastoupili na úvod akce ve slavnostních pláštích, které symbolizují jejich hodnosti v řádu.
Foto - Deník/Pavel Cajthaml

BEDŘICH MACHEK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.