Přihlásit

Divoká prasata lovili z traktoru (Litoměřický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Evaň
Zakázaným způsobem, z polní sklízecí techniky, měla lovit skupinka myslivců nedaleko Evaně divoká prasata při sklizni kukuřice. Tento způsob však patří mezi několik přísně zakázaných možností lovu.
"Máme informace o tom, že tento čin se měl stát první říjnový týden. Údajně padlo devět kusů divokých prasat. Celá záležitost je momentálně v šetření Českomoravské myslivecké jednoty," informoval Jiří Fadler z litoměřického policejního ředitelství.
V případě, že by se vina myslivců prokázala, hrozí jim v nehorším případě vyloučení z Českomoravské myslivecké jednoty nebo peněžitá pokuta.
"Touto událostí se zabýváme. Nestává se to příliš často, bohužel někteří myslivci jsou neukáznění a poškozují tak jméno ČMMJ," uvedl pro Deník Adolf Rolínek, jednatel okresního spolku Českomoravské myslivecké jednoty v Litoměřicích.
Předmětem šetření je tedy událost, při níž mělo několik myslivců v závěru dosekávání zemědělských plodin pálit na unikající zvěř přímo z polní techniky, se kterou byla sklizeň prováděna.
"Se zbraněmi tam neměli v době sklizně co dělat. Takový způsob odlovu je přísně zakázaný. Je určen okruh okolo sklizně, ve kterém nesmí myslivci pálit po unikající zvěři," vysvětlil na závěr Adolf Rolínek.

MICHAL ZÁVADA

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.