Přihlásit

Sokolníci ukončili lovy (Rychnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Opočno
Slavnostním výřadem na nádvoří opočenského zámku ukončili v sobotu večer sokolníci své jubilejní 40. setkání. Třídenní lovy ve třiceti honitbách hodnotí jako velmi vydařené.
"Organizačně bylo vše perfektně zvládnuto. Letos se vydařilo i počasí. Poděkování patří především těm, kteří nám umožnili lovit na jejich panství a poskytli nám zázemí," hodnotil a děkoval po ukončení předseda Petr Zvolánek. Jak si také dovolil poznamenat, akce tohoto druhu patří k největším na světě. Za tři dny bylo uloveno celkem 194 kusů zvěře, především bažantů a zajíců.
Po sobotním slavnostním zahájení posledního dne připravili sokolníci ukázky výcviku dravců pro veřejnost. "Přítomné jsme seznámili s tím, jak se takový dravec cvičí, s aranžovaným lovem a s jejich chováním. Dětem jsme umožnili si vzít také samotného ptáka na ruku," prozradil Petr Zvolánek.
Jejich krása učarovala nejednomu návštěvníkovi. "Jsou to nádherní ptáci. Člověk z nich má jakýsi respekt, že?" poznamenala postarší žena, která si každého z dravců se zájmem prohlížela.

Více o setkání čtěte také na rychnovsky.denik.cz/sokolnici

Foto - RANNÍ A VEČERNÍ NÁSTUPY sokolníků k lovu jsou tradicí. Poté se odjíždělo do honiteb.
Foto - Deník/Barbora Čermáková

BARBORA ČERMÁKOVÁ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.