Logo
Vytisknout stránku

Na Stalingradě se narodili zajíci (Třebíčský deník)

Žďár nad Sázavou
Nezvyklé místo pro založení rodiny si vybrala samice zajíce polního žijící ve žďárském sídlišti Stalingrad. Své tři potomky se rozhodla vychovávat na zahradě mateřské školy v Brodské ulici. Na asi třídenní zajíčky byli zaměstnanci školky upozorněni koncem minulého týdne. "Řekla nám o tom pošťačka, kterou informoval kolemjdoucí pán," uvedla jedna z učitelek.
A jelikož se jedná o lokalitu, kam často míří lidé s volně puštěnými psy, měli ve školce obavy, že by mláďata špatně skončila. Navíc nebylo jisté, zda již na mláďata někdo nesáhl a nepřenesl na ně lidský pach.
Kontaktováni proto byli žďárští ochranáři, kteří zajíčky odchytli a předali je odborníkům ze Záchranné stanice Pasíčka v Boru u Skutče.
"Všichni tři zajíčci jsou zatím v pořádku a přijímají krmení," komentoval včera Josef Cach z borské záchranné stanice. Zároveň upozornil, že najdouli lidé zajíčky, srnčata a jiné savce ve volné přírodě, sahat by na ně neměli, byť mají pocit, že jsou mláďata opuštěná. V převážné většině případů se totiž pro odložené potomky matka vrací.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.