Logo
Vytisknout stránku

Přehlídka trofejí zvěře Písecka (Písecký deník)

V areálu lesnických škol se uskuteční od 20 do 29. dubna chovatelská přehlídka trofejí lovné zvěře, na jejíž přípravě se podílely odbor životního prostředí městského úřadu a Okresní myslivecký spolek Písek.
"Návštěvníci si zde prohlédnou trofeje z třiapadesáti honiteb, které jsou ve správním obvodu Písku. Součástí výstavy bude mimo jiné prezentace zajímavostí souvisejících s ochranou přírody, včetně fotografií zvěře a ptáků z Písecka," informoval Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí MÚ.
Posláním chovatelských přehlídek je také seznámit s výsledky péče o zvěř v uplynulém období a přiblížit veřejnosti tradiční českou myslivost. Letos vydal odbor životního prostředí MÚ k přehlídce informační bulletin, kde je kompletní seznam trofejí, ale také kritéria pro posuzování chovné hodnoty zvěře a fotografie nejvýznamnějších trofejí Písecka za uplynulý rok.
Součástí výstavy je rovněž vzdělávací cyklus na téma Myslivcův rok. Žákům základních škol budou přednášet lektoři Českomoravské myslivecké jednoty.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.