Logo
Vytisknout stránku

Myslivci v Třemešné pořádají zítra Svatohubertskou mši (Bruntálský a krnovský deník)

Třemešná ve Slezsku
Mezi myslivecké tradice neodmyslitelně patří bohoslužby, sloužené na počest svatého Huberta, patrona myslivců a lovců. Po oblíbené hubertské mši na Cvilíně se další uskuteční 16. listopadu od 10.30 hodin v kostele Svatého Sebastiána v Třemešné.
Celou bohoslužbu bude provázet troubená a zpívaná Hubertská mše B dur v podání trubačů ze souboru Rabštejn, varhan a třemešenské scholy. "V pořadí druhou Hubertskou mši v Třemešné celebruje otec Jan Kornek, který je velkým příznivcem myslivosti. Nasvé farnosti v Dubu nad Moravou založil tradici evropské myslivecké poutě, která se letos v říjnu konala již po šesté. Obě akce mají jedno společné, vzdát poctu myslivcům a myslivosti," představil program jménem myslivců z organizačního týmu Tomáš Salvet.
V loňském roce byl v Třemešné po skončení svatohubertské mše proveden ceremoniál příjímání mezi myslivce. Letos je pro příznivce myslivosti přichystán ceremoniál pasování na lovce mufloní zvěře a následovat bude ukázka vábení jelenů.
"Tuto společenskou akci připravili pro širokou veřejnost spoluorganizátoři Farma Viktorie agro, Římskokatolická farnost Třemešná ve spolupráci s Občanským sdružením Sebastián a Myslivecké sdružení Třemešná ve Slezsku," doplnil Salvet. Pro příznivce myslivosti bude připraven také zvěřinový gulášek.


All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.