Přihlásit

Muž na Vsetínsku vezl vycpaného vlka a medvěda, hrozí mu tři roky (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vsetín 9. února (ČTK) - Policisté objevili minulý týden v dodávce na Vsetínsku několik vycpaných zvířat, a to i vlka nebo medvěda. Řidič vozidla podle policie neměl k držení a přepravě zvlášť chráněných druhů udělenou potřebnou výjimku. Za neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami hrozí muži v případě prokázání viny a odsouzení až tři roky vězení. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Vůz jedoucí od slovenských hranic zastavila policejní hlídka v Lidečku. "Při běžné silniční kontrole policisté u třicetiletého řidiče provedli i test na alkohol a jiné návykové látky. Výsledek byl pro řidiče dobrý jen napůl. Test na alkohol byl negativní, avšak zkouška na přítomnost jiných návykových látek byla pozitivní. Řidič se proto podrobil i lékařskému vyšetření a odběru krve," uvedl mluvčí.

Při kontrole nákladového prostoru auta podle něj narazili policisté na několik preparovaných živočichů, mimo jiné vlka obecného, medvěda hnědého nebo tetřeva hlušce. "K jejich držení a přepravě je vzhledem k faktu, že se jedná o zvlášť chráněné druhy zvířat, nutná výjimka, kterou ovšem řidič udělenou nemá," uvedl Jaroš.

Případem se proto podle něj začali zabývat kriminalisté vsetínského oddělení hospodářské kriminality, kteří muže po zjištěný dostupných informací a výsleších obvinili z neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami. V případě prokázání viny mu hrozí až tříleté vězení, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.