Přihlásit

Mládě klokana albína zmizelo z německé zoo, možná ho někdo ukradl (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Berlín 22. srpna (ČTK) - Ze zoologické zahrady v Kaiserslauternu na jihozápadě Německa zmizelo mládě klokana albína. Úřady nevylučují, že malou samičku Milu, která byla atrakcí místní zoo, někdo ukradl, informovala agentura DPA.

Mila se narodila minulý měsíc. Naposledy byla spatřena ve své kleci ve středu ráno. Když zaměstnanci následující noc zoo zavírali, už tam nebyla, uvedla policie. "Vyšetřování vedeme všemi směry," řekla policie DPA. "Nemůžeme vyloučit, že byla ukradena," řekli.

Ředitel zoo Matthias Schmitt vyzval veřejnost, aby pomohla v pátrání po klokaní holce, která se sotva kdy vzdálila od své matky. Zoo také zveřejnila fotografii Mily a její matky, z jejíhož vaku vykukuje.

Podle Schmitta je nepravděpodobné, že by se malá klokanice stala obětí divoké lišky nebo jiného predátora. Nikde totiž nebyly nalezeny krvavé stopy.

Samotná zoologická zahrada do pátráním po mláděti pověřila dva myslivce se psy. "Veškerý personál zoo doufá, že Mila bude nalezena a že je zdravá," řekl Schmitt.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.