Přihlásit

Mexičanku na stezce překvapil medvěd, pořídila si s ním selfie (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mexiko 21. července (ČTK) - Klidnou hlavu zachovala výletnice v parku na severu Mexika, kterou na stezce přišel zblízka pozdravit medvěd baribal. Žena si s velkou šelmou, která jí očichávala, dokonce pořídila selfie, ukazují záběry zveřejněné televizí Sky News.

Žena se s přáteli vydala do parku Chipinque na jižním okraji města Monterrey. Při setkání s baribalem skupina znehybněla, aby zvíře nepodráždila. Medvěd pak přišel až k ženě, začal ji očichávat a několikrát se vedle ní postavil na zadní. Právě v tu chvíli si turistka pořídila rychlou fotografii. Šelma pak po chvilce ztratila zájem a zatímco pomalu zamířila pryč, skupina přátel se rychlým krokem vydala na opačnou stranu.

Netradiční záběry na sociálních sítích od soboty zhlédly přes dva miliony lidí. Mnozí ocenili pevné nervy turistky, která se podle nich při setkání s tímto druhem medvěda zachovala správně. Objevily se však i hlasy, že měla více štěstí než rozumu.

Baribalové, kteří jsou známi také jako medvědi černí, jsou rozšíření i ve Spojených státech a v Kanadě. Na lidi obvykle tato plachá zvířata neútočí; minulý rok však nezvykle agresivní baribal rozsápal dvaašedesátiletou ženu v Kanadě.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.