Přihlásit

Lesy ČR: Privatizace Staré obory nehrozí (ceskobudejovicky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Obora v Hluboké nad Vltavou je k pronájmu. Lesy České republiky vyhlásily výběrové řízení u celkem 48 honiteb.

Lovecké chaty, více než 600 kusů zvěře a hlavně 1510 hektarů půdy. To všechno čeká na nájemce Staré obory v Hluboké nad Vltavou. Lesy ČR ji totiž spolu s dalšími nabídly k pronájmu.
Eva Jouklová, mluvčí Lesů ČR, uvedla, že se bude jednat o desetiletý pronájem, přičemž minimální výše kauce, již musí zájemce složit, je 4 160 000 korun za rok. Podávat přihlášky bylo možné do 14. května. „Podnik se v současnosti potýká s následky dlouhodobého sucha a s tím souvisejícím poškozením lesních porostů kůrovcem. Prioritním úkolem Lesů ČR je co nejrychleji a nejefektivněji asanovat a obnovit poškozené lesní porosty. V tomto ohledu jsou Lesy ČR limitovány zejména z ekonomického hlediska. Za účelem zlepšení finanční situace podniku hledají finanční úspory,“ vysvětlila, proč přistoupily k pronájmu.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.