Přihlásit

Australan přežil tři týdny mezi krokodýly (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sydney 14. ledna (ČTK) - Australan, který tři týdny bloudil ztracený v tropickém pralese plném krokodýlů, se našel živý a zdravý. Oznámila to dnes agentura AFP s odvoláním na místní policii. Milan Lemic byl nezvěstný od 22. prosince, kdy jeho auto uvízlo v deštném pralese Daintree ve státu Queensland na severovýchodě Austrálie.

Policie se zprvu obávala, že by se devětadvacetiletý Lemic mohl stát potravou některého z mnoha krokodýlů v oblasti. Ale ani po několika dnech pátrání se policistům a dobrovolníkům nepodařilo nalézt plaza dost velkého, aby se stal podezřelým z pozření pohřešovaného. A toho nakonec policie našla několik kilometrů od opuštěného auta.

"S přihlédnutím k tomu, že strávil tři týdny v tropickém pralese, byl v docela dobrém fyzickém stavu," uvedla policie v komuniké. Lemic se v divočině živil ovocem a bobulemi.

V národním parku Daintree se v květnu 2016 sedmačtyřicetiletá Australanka marně snažila zachránit svou o rok mladší kamarádku z tlamy krokodýla, který je napadl, když si šly pozdě večer zaplavat. Ženy nebyly místní a podle policie možná ani nevěděly, že oblast obývají krokodýli. Útok se stal nedaleko místa, kde v roce 2009 více než čtyřmetrový krokodýl zabil pětiletého chlapce. V roce 1985 tam pětimetrový krokodýl zabil třiačtyřicetiletou plavkyni.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.