Přihlásit

MZe chce přispět na Naturu Vivu 5,4 milionu Kč (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha 8. prosince (ČTK) - Ministerstvo zemědělství bude v pondělí informovat vládu o 5,4milionové zakázce, kterou chce v jednacím řízení bez uveřejnění zadat Výstavišti Lysá nad Labem. Jde o pořádání jubilejní 25. výstavy Natura Viva v příštím roce. Cena zakázky je stanovená na základě předchozích jubilejních ročníků - v roce 2005 přispělo ministerstvo 4,7 milionu Kč, například v roce 2015 pak šesti miliony korun.

"Výstava návštěvníkům představuje činnost hospodářů v krajině - myslivost, rybářství a včelařství, jejich rozmanitost, důležitost jako součást ochrany přírody a jejich význam pro společnost," vysvětluje zemědělský resort v materiálu, který dostane vláda na stůl v pondělí.

Na přehlídce bude vystaveno přes 1000 trofejí a veřejnost má možnost celorepublikově zhodnotit chov všech druhů spárkaté zvěře. "Vzhledem k tomu, že se v rámci přehlídky trofejí vyhotovuje katalog trofejí, je možné zpětně od roku 2000 sledovat vývoj kvality českých trofejí a zhodnotit myslivecké hospodaření se zvěří. Bez výstavy by takové zhodnocení nebylo možné," vysvětluje úřad jeden z důvodů, proč je třeba dostat mezi širokou veřejnost informace o aktuálních problémech.

Letos činilo vstupné na výstavu 160 korun, důchodci a děti platili 120 korun. Vstupné bylo proti loňsku o 40 korun vyšší.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.