Přihlásit

Jelen se třemi parohy. Fotograf zachytil vzácné zvíře, jen pár dní před začátkem lovecké sezóny (refresher.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nejprve si ani neuvědomil, co se mu podařilo vyfotit.

Lovci v Americe se už vydali do lesů. Včera totiž začala lovecká sezóna, která končí prvního prosince, informuje BBC. „Bude zima, hodně lesů má již sníh,“ řekl komisař pro ryby a volně žijící zvířata Louis Porter. „Zasněžená sezóna je však obrovskou výhodou, lovec jelena lépe uvidí a vystopuje.“

Možná právě sníh pomohl i amatérskému fotografovi Stevu Lindbergovi, před pár dny se mu totiž podařilo zachytit skutečně unikátního jelena (na fotografii je zachycen jelenec, pozn. redakce). Procházel se se psem, když ho spatřil. Pomalu se začal přibližovat a jelen vypadal, že se nikam nechystá. Pak si všiml, že jelen není sám a v blízkosti je unavená laň a Steve si byl již jistý, že jelen bez ní neodejde: „Pokud nejde nikam ona, tak ani on nepůjde,“ se smíchem řekl CTV.

Celý článek a fotografii najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.