Přihlásit

Chceš zástřelné? (apic-ak.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Důležité informace k poskytování finančních příspěvků za ulovení prasete divokého podle NV č. 30/2014 Sb., o poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění pozdějších předpisů.

Ministerstvo zemědělství
Státní veterinární správa
Vážení uživatelé honiteb, vážení myslivci.
Letošní rok je první, kdy se na základě novely nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění pozdějších předpisů, poskytuje finanční příspěvek za ulovení prasete divokého (§ 41b – finanční příspěvek na snižování početních stavů prasete divokého). Ze státních prostředků se za každé ulovené divoké prase, které je uloveno nad tříletý průměr, poskytuje příspěvek v sazbě 2 000 Kč. Žádost o finanční příspěvky mohli uživatelé honiteb podávat na krajské úřady do 31. srpna. V tuto chvíli probíhá zpracování žádostí na krajských úřadech, a nejen pro státní správu myslivosti bude zajímavé, kolik z Vás požádalo o tento finanční příspěvek, ale hlavně kolik z Vás, s přihlédnutím na předchozí výši lovu, překročilo tříletý průměr ulovené černé zvěře.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.