Přihlásit

Riziko olova z broků a rybářských olůvek v potravinách – řeší EU imaginární nebezpečí? (vitalia.cz)

  • Kategorie: Zprávy z oboru myslivost

Evropská komise uložila letos v srpnu Evropské agentuře pro chemické látky (ECHA) nový úkol. ECHA má vypracovat studii o tom, jaké dopady by měl úplný zákaz olověných střel i rybářských olůvek. Má jít o součást zlepšení stavu životního prostředí a také předběžné opatření na ochranu spotřebitele.
Logická otázka tak zní, zda olovo ve zvěřině nebo v rybách představuje nějaké riziko pro jejich konzumenty. To je přitom docela aktuální právě ke konci kalendářního roku, kdy vrcholí sezóna honů, podzimních výlovů rybníků a prodejů sladkovodních ryb.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.