Přihlásit

Podpořte odstřel divočáků (taborsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Účinný boj proti přemnožené černé zvěři zahájila farma Milná na Českokrumlovsku ve svých honitbách. Stavy černé zvěře úspěšně snižuje, ale je třeba, aby se podobným způsobem přidali i další.

Honební společeství farmy Milná má v pronájmu honitby Malšín a Kozí vrch. A právě v klidných lesích této oblasti se velmi daří divokým prasatům. Přestože se tam nenacházejí pole se zemědělskými plodinami, prasata devastují tamní rozsáhlé louky, což činí zemědělcům značné škody. „V důsledku toho, že divočáci přeorají louku, vyrýpou drny a zem, se pak při sklizni pícnin dostanou do siláže nebo do bioplynky nežádoucí příměsi jako drny, hlína, kamení,“ vysvětlil lesník Radek Märtl. „A náprava stojí velké peníze.“ Proto vedení farmy vymyslelo větší motivaci pro boj s černou zvěří.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.