Přihlásit

Tip na víkend: Národní výstava psů Olomouc (iprostejov.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

O víkendu 7. a 8. září se v areálu výstaviště Flora a přilehlých Smetanových sadech koná 2. ročník národní výstavy psů. Návštěvníci mohou na výstavě vidět 2 560 psů bezmála tří set plemen, které vystavují chovatelé ze šesti evropských zemí.

Nejvíce jsou zastoupena běžná plemena jako jezevčíci všech velikostních rázů a typů srsti, dále retrívři či ohaři. Absolutně nejpočetnějším plemenem na výstavě je moderní, společenské, z Anglie pocházející plemeno stafordšírský bullteriér, kterých se do Olomouce sjede téměř sto. Samozřejmě k vidění budou také vzácná a málopočetná plemena jako brazilský teriér, polský ogar, sicilský chrt či dánsko-švédský farmářský pes.

Primárně je akce samozřejmě zaměřena na psy, neboť se jedná o prestižní národní výstavu. „My se však celou akci snažíme co možná nejvíce přiblížit širšímu spektru návštěvníků, a tedy nejen milovníkům psů. Výstava je zasazena do krásného prostředí Smetanových sadů a Rudolfovy aleje a spolu s bohatými doprovodnými programy pro děti i dospělé nabídne zábavu a potěšení mnoha návštěvníkům,"říkají organizátoři.
Doprovodné programy jsou cílené především k dětem a tematicky zaměřeny na oblast chovatelství, lesnictví, ochranu přírody a myslivost. K vidění bude zookoutek zoologické zahrady, možnost jízdy na ponících, ukázky vycvičených papoušků, králičí hop, záchranná stanice živočichů, sokolníci se svými dravci. Naučná stezka pro děti, dovedností soutěže, kvízy, doplňovačky, myslivecká a lesní pedagogika. Také koncert lovecké hudby před restaurací Fontána. Nově budou letos připraveny ukázky služebních plemen vyhledávajících drogy a zachraňující lidi při nejrůznějších katastrofách. A na stánku Okresního mysliveckého spolku si v naší dílničce budou moci děti na zimu samy vyrobit krmítko pro ptáčky.Všichni si odnesou nejrůznější naučné a propagační materiály jako pexesa, naučné karty zvěře, omalovánky či samolepky. (red)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.