Přihlásit

Ředitelem veterinární sekce SVS se stane Šatrán (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha 31. července (ČTK) - Ředitelem veterinární sekce Státní veterinární správy (SVS) se od srpna stane ředitel veterinárního odboru zdraví a pohody zvířat Petr Šatrán (49). SVS má dvě sekce - ekonomicko-správní a právě veterinární. Ředitelé sekcí mohou zastupovat ústředního ředitele SVS. Bývalý ředitel veterinární sekce Jan Hrzal odešel do důchodu, sdělil dnes ČTK za veterináře Petr Majer.

Hrzal byl v SVS od roku 2004, začínal jako vedoucí oddělení kontroly dovozu a vývozu, v roce 2008 se stal ředitelem odboru pro vztahy s EU, v roce 2016 pak ředitelem veterinární sekce. Před svým příchodem do služeb SVS byl od roku 1981 v Armádě ČR, nejdřív jako veterinární lékař, od roku 1994 pak jako náčelník vojenské veterinární služby.

Šatrán se stal ředitelem odboru předloni, řešil tak například nebezpečné nákazy, jako byla ptačí chřipka, africký mor prasat nebo newcastelská choroba. V SVS působil však již dříve - mezi lety 2004 a 2015, kdy byl vedoucím oddělení ochrany zvířat. V letech 2015 a 2016 pak byl 2. velvyslaneckým tajemníkem pro veterinární oblast na Stálém zastoupení ČR při EU v Bruselu.

Ředitel sekce veterinární řídí přímo ředitele odboru ochrany zdraví a pohody zvířat, ředitele odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví, ředitele odboru vnějších vztahů a kontroly dovozu a vývozu, ředitele odboru pro vztahy s EU. "Jedná se tedy o převážně manažerskou pozici s obecnými znalostmi ve výše zmíněných oborech," dodal Majer.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.