Přihlásit

Na přehlídce můžete zbraně hned otestovat (Týdeník Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krnovská střelnice jako jedna z mála pořádá akce pro veřejnost, na kterých si každý může vyzkoušet některou ze sedmdesáti vystavených zbraní. Další přehlídka zbraní od pistolí a revolverů až po samonabíjecí karabiny se zde uskuteční 18. května.
Krnov – Střelci všech generací, pokročilí i úplní začátečníci, se v sobotu 18. května sejdou na krnovské střelnici. Často dorazí také střelci z Polska.
Všechny láká možnost prohlédnout si zblízka na sedmdesát různých zbraní a případně si některé hned otestovat.
Nepotřebují k tomu zbrojní průkaz ani plnoletost, protože pro všechny jsou zde k dispozici kvalifikovaní instruktoři.
Ti dohlédnou na začátečníky a dají jim základní lekci, jak mají zacházet se zbraní a jaká bezpečnostní pravidla musí každý dodržovat na střelnici.

Na krnovskou střelnici v sobotu zamíří nejen začátečníci, ale také zkušení střelci
Přehlídka zbraní je poučná jak pro policisty a strážníky, tak pro lovce a sportovní střelce, kteří stále musí sledovat, co je v oboru střelby nového. Nejvíc přichází těch, kdo uvažují o koupi zbraně, ale nechtějí se při výběru spoléhat jen na prohlížení obrázků na internetu. Chodí i celé rodiny s dětmi, kterým střelba nabízí zajímavě strávený čas i důležité poučení, že střelná zbraň není hračka.
Tentokrát zřejmě bude největší zájem o americkou opakovací pušku Bushmaster BA50. Využívá totiž náboje BMG (Browning Machine Gun), které byly vyvinuté pro kulomet Browning a osvědčily se za druhé světové války nejen v opevněních, ale také při vyzbrojování letadel. Náboj 50 BMG proslavil v roce 2002 v Afghánistánu kanadský desátník, který s ním zabil nepřátelského bojovníka vzdáleného 2430 metrů. Jedná se o nejdelší vzdálenost, na kterou byl někdo takovýmto způsobem zasažen.
V Krnově se premiérově představí také několik novinek od výrobců pistolí Walther a Glock.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.