Přihlásit

ŽIJEME V DOBĚ UMÍRÁNÍ (rukojmi.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lesy umírají. Lesníci se vymlouvají na globální oteplování, na sucho, díky němuž smrky zkolabovaly a zkázu dokončil kůrovec. Kde je pravda?

Staří lesníci viní systémové zásahy vedení Lesů České republiky. Zřejmě mají pravdu, viděli do „kuchyně“, zažili převratné změny, kdy jejich funkci přebraly soukromé společnosti, tzv. akciovky. Když jsem ukázal jednomu lesníkovi na penzi fotografie z Rajnochovic, tedy z oblasti Hostýnských vrchů, konstatoval smutně: „Jeseníky jsou na tom podobně. Projel jsem cestu Z Karlovic do Krnova a ten pohled mě vyděsil. Viděl jsem zbytky buků, modřínů, sem tam borovice a jedle. Ruiny lesa na místě kdysi nádherných porostů. Tyto stromy svalí první silný vítr. Současný stav bych bez váhání nazval – PROFESIONÁLNÍ ZMIZENÍ LESŮ. Hospodaření s lesy není možné řídit po mobilu a od volantu auta, jak se nyní zřejmě děje.“

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.