Přihlásit

Zemědělská půda je mrtvá, chybí v ní žížaly i krtci, proto nezadržuje vodu, říká přírodovědec. Při dešti bude zase problém s erozí (iHNed.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uplynulých pět suchých let se výrazně podepsalo na zemědělství a lesnictví. Zemědělcům stát od roku 2015 vyplatil miliardy na kompenzaci za škody způsobené suchem.

Po něčem podobném stále hlasitěji volají též majitelé lesů, které prudce zasáhla kůrovcová kalamita. I jim ministerstvo zemědělství slíbilo letos vyhovět.
Přírodovědec Jakub Hruška na rizika klimatické změny upozorňuje už od roku 2006, kdy spolu s kolegy z řad vědců vyzýval, aby stát a lesníci změnili svůj přístup k lesnímu hospodářství. Od té doby se však podle něj nic nezměnilo. Do značné míry si tak podle Hrušky za současné problémy mohou zemědělci a lesníci sami.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.