Přihlásit

Do obrany Česka se mají v případě nouze zapojit i myslivci či radioamatéři. Na oplátku od státu získají finance na svoji činnost (iHNed.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Armáda má za šest let čítat na 30 tisíc vojáků, v případě nouze chce k obraně státu využít i schopností "civilů".

"Potřebujeme tělesně a technicky zdatné lidi, jako jsou střelci nebo radioamatéři," uvedl ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) na středečním jednání senátního výboru pro bezpečnost. Šlo by například o zapojení myslivců, kynologů, radioamatérů či lidí provozujících drony. Nejde přitom o novinku. Ministerstvo obrany na nastavení této spolupráce pracovalo už před několika lety, kdy jej vedl Martin Stropnický (ANO). Vznikl dokonce předběžný návrh zákona o připravenosti občanů k obraně státu, který by využití branných spolků definoval. V roce 2017 však vše skončilo v šuplíku a dál se na zákonu nepokračovalo. To teď chce Metnar změnit.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.