Přihlásit

V rezervaci u Milovic se narodila dvojčata praturů (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Milovice (Nymbursko) 24. dubna (ČTK) - V rezervaci velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru mezi Milovicemi na Nymbursku a Benátkami nad Jizerou na Mladoboleslavsku se narodila dvojčata zpětně šlechtěných praturů. Stalo se tak krátce poté, co se podařilo potvrdit narození dvojčat zubrů, uvedla dnes v tiskové zprávě ochranářská společnost Česká krajina.

U turů jsou dvojčata poměrně vzácná, v rezervaci velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru se však narodila od roku 2016 již potřetí. Poprvé to bylo v květnu 2016, kdy dvojnásobný přírůstek zaznamenali pratuři. "Počet dvojčat v rezervaci je určitě příjemným překvapením, u praturů i zubrů jde o poměrně výjimečnou událost," řekl ředitel České krajiny Dalibor Dostál.

Podle České krajiny je narození druhého páru dvojčat během čtyř let známkou vysoké plodnosti chovaných zvířat i dobrých podmínek, které praturům milovická rezervace poskytuje. Svou roli hraje nejen kondice zvířat, ale také pestrá přirozená strava.

Rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice vznikla v roce 2015 na dvou pastvinách u Milovic a Benátek nad Jizerou. Spolu se dvěma stády divokých koní ji obývají zubři a zpětně šlechtění pratuři. Rezervace se stala prvním místem na světě, kde jsou všechny tři druhy původních velkých evropských kopytníků.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.