Přihlásit

Chovatelská přehlídka trofejí nabídne i téma ochrany přírody (pisecky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Písek - Nejen pro mysliveckou veřejnost, ale zejména pro všechny přátele přírody, děti a školní mládež je určena tradiční Chovatelská přehlídka trofejí lovné zvěře za uplynulý myslivecký rok. Výstava se koná ve dnech 26. dubna až 5. května v areálu lesnických škol v Písku v aule budovy školní jídelny.

„Chovatelské přehlídky trofejí slouží jednak pro hodnocení kvality chované zvěře a kontrole lovu v honitbách ve správním obvodu ORP Písek, a také k osvětě a vzdělávání žáků škol v oblasti ochrany přírody a krajiny,“ říká David Schwedt z odboru životního prostředí MÚ Písek. „Součástí výstavy proto také budou například informace o ochraně obojživelníků v přírodním parku Písecké hory nebo o „Čiřikání“, což je celostátní projekt na záchranu koroptve polní a zvyšování biodiverzity zemědělské krajiny probíhající pod záštitou odboru životního prostředí také na Písecku,“ doplnil.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.