Přihlásit

Letošní Den Země je věnován ochraně zvířat a rostlin (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha 22. dubna (ČTK) - Letošní celosvětový Den Země je věnován ochraně druhů zvířat a rostlin, kterým hrozí kvůli činnosti lidí vymírání. Podle organizátorů letošních akcí při příležitosti Dne Země z organizace Earth Day Network čelí značnému úbytku například i včely nebo řada druhů stromů a ptáků. Den Země se slaví každoročně 22. dubna. Protože letos připadl na Velikonoční pondělí, konaly se v Česku oslavy Dne Země na některých místech už dříve, nebo se uskuteční v následujících dnech.

V Praze se budou konat celodenní oslavy Dne Země v úterý 23. dubna na Vyšehradě. Dopoledne bude věnováno přednostně žákům základních a mateřských škol a odpoledne široké veřejnosti. Tématem akce je předcházení vzniku odpadů.

Den Země je celosvětový svátek, který začal v roce 1971 v USA. Lidé tehdy protestovali proti negativním dopadům průmyslového rozvoje na životní prostředí. Později se svátek rozšířil do dalších zemí. Podle pořádající organizace se k němu připojuje 192 států a více než miliarda lidí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.