Přihlásit

Počet legálně držených zbraní u nás vzrostl, ale násilná kriminalista klesla, tvrdí Karásek (rozhlas.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Generální advokátka Soudního dvora Evropské unie Eleanor Sharpstonová doporučila zamítnout žalobu Česka na novou unijní směrnici o zbraních. Přísnější regulace, která také vylučuje z legálního držení poloautomatické zbraně, platí v EU od loňského podzimu. Diskriminuje evropská legislativa majitele zbraní zbytečně, nebo je nutná ke snížení rizika teroristických útoků? Téma Pro a proti Veroniky Sedláčkové.

„Česko by mělo evropské směrnici vyhovět. Nepotřebujeme jiná pravidla než Evropská unie,“ uvedla na Plusu Táňa Bednářová z české pobočky organizace Svět bez válek a násilí.
Věří, že čím víc zbraní ve společnosti, tím je tato rizikovější. „Svědčí o tom i statistiky, které ukazují, že například ve Spojených státech, kde jsou velmi benevolentní,... bylo mezi lety 2004 a 2013 spácháno přes 300 tisíc trestných činů legálně drženými zbraněmi.“

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.