Logo
Vytisknout stránku

Kriminalisté v Jablonci zajistili 14 vycpaných zvířat a ptáků (ČTK)

Jablonec nad Nisou 12. dubna (ČTK) - Kriminalisté v Jablonci nad Nisou tento týden zajistili 14 vycpaných zvířat a ptáků a větší množství drog v případu, u kterého mají podezření na trestný čin neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy. Zatím nikoho neobvinili, uvedla na webu policie jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Fotografie najdete zde.

Kriminalisté provedli domovní prohlídky ve dvou objektech v Lučanské ulici. Preparáty našli v jednom z nich. Mezi vycpaninami byla i puma americká, vydra říční a kalous ušatý. "Kriminalisté mají důvodné podezření, že některé preparáty živočichů byly v jednom z objektů umístěny bez řádných dokladů," uvedla Sochorová.

Ve středu policisté zadrželi pětačtyřicetiletého muže, týž den ho ale propustili. "Do současné doby v souvislosti s tímto případem nebylo zahájeno trestní stíhání žádné konkrétní osoby," dodala.

Při prohlídkách bylo podle mluvčí také nalezeno větší množství drog, které odeslali ke znaleckému zkoumání. "Ve věci již také zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu," dodala mluvčí policie.

Za trestný čin neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení. Za přechovávání drog lze uložit až pětiletý trest.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.