Přihlásit

Odstřelovači dostanou nové pušky. V garanci je 10 tisíc ran (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

UHERSKÝ BROD

Česká zbrojovka odtajnila na mezinárodní výstavě sportovních a loveckých zbraní IWA OutdoorClassics v Norimberku novou odstřelovací pušku. Jmenuje se CZ TSR.
"Od začátku se vyvíjela na základě připomínek uživatelů z ozbrojených složek, a je tak primárně určena pro vojenské použití," představuje novinku Hana Machů, mluvčí brodské zbrojovky. "Mezi její výhody patří velká odolnost a garantovaná životnost 10 000 ran, která byla otestována ve ztížených podmínkách. Je vysoce přesná s použitím standardního továrního střeliva, s nímž lze dlouhodobě dosahovat výborné přesnosti pod 1 MOA, což je přibližně 2,91 cm na vzdálenost 100 m. Má plně stavitelný spoušťový mechanismus, plně stavitelnou pažbu sklopnou v obou směrech a kanelovaný závěr," upřesnila mluvčí.
Brodská zbrojovka v Norimberku předvedla také dvě zbrusu nové pistole. Tady jde o modely CZ P-10 C OR a CZ Shadow 2 OR. Pro každou z pistolí se připravovaly speciálně navržené, třískově obráběné montážní destičky s extrémně odolnou povrchovou úpravou nitridací.
"Úprava závěru je výsledkem unikátního know-how České zbrojovky. Díky němu se podařilo tvar destiček perfektně sladit s designem obou zbraní a docílit mimořádně nízké polohy kolimátoru bez sebemenší újmy na bezpečnosti a spolehlivosti," poznamenala Hana Machů.
Výstavu v Německu navštívilo na 50 tisíc lidí ze 115 zemí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.